Neizvestan rok za dotok gasa Turskim tokom u Srbiju

Ostavite komentar


  1. Ukoliko se vlasnici gasovoda ne obavežu da će njime biti transportovan i gas koji ne dolazi od Gaspromnjefta, npr. onaj iz Kazahstana ako požele da se priključe, onda ni kubik gasa neće njime ući u Bugarsku.

  2. Vazno da smo mi SPISKALI milijardu eura, a gasa mozda nece ni biti, Bugari se premisljaju, grade terminal za tecni gas iz SAD, a turski tok kazu da im nije isplativ, Kako ce tek nama biti isplativ???

  3. Pa zasto je onda aktuelni Predsednik Srbije uopste isao tamo ? Da se slika za predizbornu kampanju ?!

    1. Pa, to je i najvaznije. Ako gasa ne bude to nece biti ni objavljeno a slikanje je slikanje.

  4. Dobro je konstatovano da se Turski tok kroz Srbiju gradio gotovo u tajnosti. Problem je sto je to tajna i za nasu javnost. Ako smo konacno saznali da je Investitor Transdas d.o.o. to je cerka firme iz svajcarskog poreskog raja Zug. Ne znamo kolika je vrednost investicije, pominje se cifra od 1,4 do 1,7 milijardi evra, a pri tome psotoje indicije da je bugarski deo iako duzi, znatno jeftiniju. Kako se ovaj posao finansira, u kojoj meri ucestvuje nasa Drzava i pod kojim uslovima? Ono sto je saopstio direktor RZS je da je ovaj projekat „doneo“ BDP-u gotovo neverovatnih 700 miliona evra, pa je rast u 2019. stigao do 4%, iako Svetska banka drzi procenu od 3,3%. Pored verovatnih manipulacija podacima, ovo naduvavanje stvara ozbiljne mogucnosti za „ugradjivanje“ organizatorima posla, a sve na teret poreskih obveznika u Srbiji!

  5. Је л’ ви хоћете да кажете да ће наше вене и артерије бити празне? За гос’н прецедника, 4000! А братко Бојко са продуховљеном фацом, 5000!

  6. interesantno da u svim ovim analizama niko ne spominje da su Rusija i Ukrajina produžili deo ugovora o tranzitu gasa ka cetralnoj evropi.

  7. A veselje sa pevanje i pucanje vec bilo i u Srbiji i u Turskoj! Slucajno je bas Bugarska izmedu – bas nezgodno!

  8. Važno je da Bajatović troši dršavne pare, podiže kredite, država garant i svi imaju deo kolača a ti gladni narode …gledaj.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 8

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.