Novi Pazar: Atraktivne lokacije za 2,8 miliona evra 1Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Na poslednjem zasedanju gradskog parlamenta, vladajuća većina, koalicije okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS, donela je odluku da na javnoj licitaciji proda poslovni prostor na atraktivnim lokacijama u centru grada. U gradsku kasu bi, po procenjenoj vrednosti, trebalo da se slije oko 2,8 miliona evra.

Na prodaju će zgrada u kojoj se nalaze sedišta komunalnih preduzeća „Gradska čistoća“, „Gradska toplana“ i „Vodovod i kanalizacija“. S. Objekat se nalazi u strogom centru grada, u pešačkoj zoni. Ukupna početna cena je dva miliona evra. U širem centru grada nalazi se zgrada površine 1.755 kvadrata, u kojoj je smeštena privatizovana RTV Novi Pazar. Taj prostor se nudi za 450 evra po kvadratnom metru ili za 789.750 evra. U dokumentaciji se ne navodi da li se uz zgradu prodaje i 10,5 ari placa na kojem se nalazi zgrada.

RTV Novi Pazar je privatizovana pre skoro šest godina i kupio je petočlani konzorcijum ljudi bliskih SDP, vladajućoj partiji u gradu. Tada je rečeno, da zgrada nije „predmet privatizacije“ i da će, u jednom njenom delu, biti smeštene uprave javnih komunalnih preduzeća, čija će se zgrada naći na javnoj licitaciji. Umesto administracija komunalnih preduzeća, u prizemlju zgrade nalazi se dopisništvo RTS.

Gde će biti usmeren novac dobijen od prodaje ovog poslovnog prostora nije još poznato. Odluka vladajuće većine naišla je na burno reagovanje opozicionih odbornika SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), koje su optužile lokalnu vlast da se nedomaćinski odnosi prema imovini, jer je procenjena vrednost poslovnog prostora nerealno manja od tržišne vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari