Novo suđenje za privatizaciju zrenjaninske Jugoremedije 4. marta u Beogradu 1Foto: Miroslava Pudar/Danas

Kakva je odgvornost Jovice Stefanovića Ninija, niškog biznismena koji je neslavno privatizovao zrenjaninsku fabriku lekova Jugoremediju 2002. godine, zbog čega se ona našla na listi 24 sporne privatizacije u Srbiji, moraće ponovo da odlučiuje Specijalni sud u Beogradu.

Za petak, 4. mart, zakazano je ponovljeno suđenje pred ovom institucijom.

Stefanović se u ovom predmetu tereti da je 2002. godine povezanim privrednim društvima, čiji je vlasnik i osnivač, pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu Jugoremeidje.

Prošle godine, u oktobru, Apelacioni sud u Beogradu je u celosti ukinuo prvostepenu presudu Jovici Stefanoviću Niniju u slučaju „Jugoremedija“ i naložio da se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom.

Ukinutom presudom niški biznismen je bio osuđen na 4 godine zatvora zbog produženog krivičnog dela zloupotreba ovlašćenja kao generalni direktor Jugoremedije.

Zrenjaninska Jugoremeidja godinama je imala problama u poslovanju, nakon neuspele prve privatizacije a pre dve godine prvi put je našla novog vlasnika.

Nju je za 3,1 milion evra kupio Investicioni fond APS, da bi je preprodao prošle godine u junu beogradskoj firmi Konvar za 5,5 miliona evra.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari