Objavljena rang lista majdanpečkih domaćinstava koje će dobiti sredstva za energetsku sanaciju 1Foto: M. P.

Opštinska Komisija za realizaciju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine Majdnapek objavila je konačnu rang listu domaćinstava i stambenih zajednica kojima će biti odobrena bespovratna sredstva za unapređenje termičkog omotača i termotehničkih instalacija.

Kada su u pitanju mere energetske sanacije koje će biti realizovane u ovoj godini, stanovnici majdanpečke opštine najviše su bili zainteresovani za zamenu stolarije.

Uslove propisane javnim pozivom za nabavku i ugradnju spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača stanova i porodičnih kuća ispunilo je 99 prijavljenih domaćinstava.

Tri stambene zajednice iz Majdanpeka dobiće bespovratna sredstva za zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, a po jedna prijava ispunila je uslove za sufinansiranje postavljanja i nabavke materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova i nabavku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Podsećamo, ove godine je u opštinskom budžetu za mere energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine Majdanpek za unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode, opredeljeno 20 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari