Obustavljen tender za nastavak gradnje Bulevara patrijarha Pavla jer izvođači traže višu cenu od procenjene 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obustavila je tender za izvođenje radova na završetku izgradnje saobraćajnice Patrijarha Pavla, 1. etapa, jer su sve prispele ponude proglašene neprihvatljivim, prenosi danas portal Ekapija.

Kako se navodi u odluci, oba ponuđača dala su ponude čija cena prevazilazi procenjeni iznos javne nabavke od 2,1 milijardu dinara, bez PDV-a ili oko 18 miliona evra.

Naime, ponuda grupe ponuđača Green decor, Strabag AG i Strabag doo iznosila je 2,7 milijarde dinara bez PDV-a, dok je grupa kompanija koju čine ATMBG doo Novi Beograd, D.C. Energocoop d.o.o, Demetra RB doo, DUNEX doo, GEOURBGROUP, Intergradnja COOP d.o.o, RAS inženjering niskogradnja, RESA gradnja Banovci, SMART FOUNDATION doo i STARTING doo Batajnica za obavljanje posla ponudila 2,66 milijarde dinara, bez PDV-a, prenosi Ekapija.

Ekapija podseća da je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić ranije naveo da će, radovi čija je vrednost, kako je rekao, oko 2,5 milijardi dinara, krenuti čim se izabere novi izvođač.

Šapić je početkom ove godine, kada je završena druga etapa rekonstrukcije Bulevara, rekao da će, „nakon dobijanja građevinske dozvole, za mesec i po do dva početi radovi na deonici od Košutnjaka do Mosta na Adi“.

„To znači da bi, uz poštovanje rokova, u leto 2024. godine bilo završeno spajanje sa Mostom na Adi“, rekao je tada Šapić i dodao da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dve trake u svakom smeru, prenosi ovaj portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari