Odbornici usvojili rebalans budžeta grada Beograda za tekuću godinu 1Foto: Stanislav Milojković/ Danas

Odbornici u Skupštini grada Beograda većinom su danas usvojili rebalans budžeta za 2023. godinu, koji će, kako je ranije najavljeno, biti uvećan za 2,4 odsto.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je to prvi rebalans budžeta u ovoj godini, i da će verovatno drugi uslediti u septembru, kako bi se što bolje iskoristila obezbeđena novčana sredstva.

On je precizirao da su rebalansom budžeta predviđena sredstva za dve nove stavke u okviru socijalnih mera – besplatno učenje engleskog jezika u predškolskom, kao i postavljanje prečišćivača vazduha u svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Odbornici su većinom glasova usvojili i završni budžet grada za 2022. godinu, kao i izmenu odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji im pripadaju za 2023. godinu.

Usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja Sortskog centra Novi Beograd, Gradskog centra za fizičku kulturu i više javnih komunalnih preduzeća.

Odbornici su izglasali i saglasnost zaduživanja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za rekonstrukciju pogona za preradu vode „Jezero“, i izgradnju tri nova objekta za preradu otpadne i tehnološke vode iz proizvodnih pogona „Makiš“ i preradu mulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari