Odložen sastanak predstavnika Fijata i Vlade u Predsedništvu Srbije 1Foto: Z.S.M.

Današnji sastanak predstavnika zaposlenih u Fijatu i sindikata u kragujevačkoj fabrici sa predstavnicima Vlade koji je trebao da se održi danas u Predsedništvu Srbije pomeren je za sutra, četvrtak, 14. jul, u 14 sati.

Ovo je za Danas potvrdio Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata u Fijat automobilima.

Inače, ovaj sastanak na kome se razgovara o sudbini i statusu oko 1.000 radnika Fijata koji se nisu opredelili za rad u inostranstvu ili dobili otpremnine, več dva puta je odlagan i prvobitno je trebao da se po rečima sindikalaca održi u utorak, pa onda danas.

Kako je Đorđević već ranije najavio na ovom sastanku će dobiti zvaničnu informaciju koliko se radnika u Fijatu prijavilo za odlazak u inostranstvo, pošto se po ovom pitanju Stelantis nije oglasio od petka kada je rok zainteresovanih za odlazak istekao.

Kao jednu od tema razgovora na sutrašnjem sastanku u Predsedništvu Srbije Đorđević najavljuje i odlazak i obilazak bivših Fijatovih radnika pogona u fabrikama Zastava Tervo iz Kragujevca i BSS-a (Borbeni složeni sistemi) iz Velike Plane, gde je najavljeno da će se u dogledno vreme zaposliti 400 Kragujevčana, koji su izgubili posao u Fijatu.

Takođe, kako je Đorđević izjavio juče za Danas, na sutrašnjem sastanku on će informisati predstavnike Vlade Srbije da su pre dva dana sindikalni lideri iz Fijata Zoran Miljković, Igor Anđić i on dobili prekršajne kazne za organizovanje protesta i blokiranje saobraćajnica prošlog meseca u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari