Održan Sedmi salon vina u Kragujevcu 1Foto: Z.S.M.

Prošlog vikenda u Kragujevcu je održan sedmi po redu Salon vina u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Ove godine na tradicionalnoj manifestaciji predstavilo se 112 izlagača iz vinskog i gastro sveta koji su pristigli iz celog regiona. Prema rečima organizatora sve vinarije koje su se predstavile su izuzetno kvalitetne, a svako vino posebno i dobro na svoj način i ima „svoju osobenu tajnu“.

– Vino je velika tajna i što više ulazimo u svet vina, sve više nam se taj svet otvara, a mi razotkrivamo tajne – opisao je ukratko filozofiju i kulturu ispijanja vina Zoran Dragoljević Žorž, jedan od organizatora Salona vina i član Vinskog viteškog reda Šumadije.

Najviše vinara na Salonu bilo je iz Šumadije, ali su se paletom svojih vina predstavili i vinari tikveškog kraja iz Severne Makedonije, proizvođači autohtonih sorti grožđa sa Kvarnera, vinari Negotinske Krajine, Pomoravlja i drugih delova Srbje.

Kvalitetna vina neizostavno prate dobri sirevi i pršuta, koji su, takođe, bili izloženi, pa su posetioci Salona imali kompletan ugođaj za svoja nepca.

Na Salonu vina u Kragujevcu predstavljene su i tri knjige o vinu i vinarstvu, a održana su i četiri masterklas predavanja u uzgoju vinove loze i vinarstvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari