Otvoren rekonstruisan Dom zdravlja u Svilajncu 1 Od otvaranja ovog objekta 1972. godine ovo je prva kapitalna rekonstrukcija svih zdravstvenih službi: Dom zdravlja u Svilajncu

– U Svilajncu je otvoren potpuno rekonstruisan Dom zdravlja. Otvaranju su pored velikog broja građana, rukovodstva i zaposlenih u Domu zdravlja Svilajnac, prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović, predstavnici Kancelarije za podršku javnim ulaganjima na čelu sa Markom Blagojevićem, kao i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović sa predstavnicima lokalne samouprave.

– Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Kancelariji za podršku javnim ulaganjima i mladom timu stručnjaka koji su zajedno pomogli da se ovakav jedan projekat uradi. Ovaj projekat je koštao nešto više od dva miliona evra i zajedno sa rekonstrukcijom seoskih ambulanti projekat rekonstrukcije svih zdravstvenih objekata na teritoriji opštine Svilajnac, koji je trajao dve godine, je završen. Svake godine opština Svilajnac izdvaja velika sredstva u budžetu kako bi omogućila normalno funkcionisanje svih zdravstvenih ustanova i ja kao predsednik opštine sam vrlo ponosan na to što radimo. Mi smo danas hteli da građanima opštine Svilajnac, ali i široj javnosti Srbije pokažemo kako treba da izgleda jedna zdravstvena ustanova u Srbiji – rekao je prilikom otvaranja Doma zdravlja Predrag Milanović.

Od otvaranja ovog objekta 1972. godine ovo je prva kapitalna rekonstrukcija svih zdravstvenih službi. Šestomesečni radovi u Domu zdravlja obuhvatili su rekonstrukciju glavnog objekta sa medicinom rada i službom hitne pomoći, zgradu rendgena, zgradu laboratorije, tehničku službu, zgradu fizijatrije i radionicu. Takođe, zamenjen je sistem vode, kanalizacije i električne instalacije. Vrednost radova iznosi 200 miliona dinara. Projekat je finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz sufinansiranje Opštine Svilajnac i Ministarstva rudarstva i energetike.
Ovim povodom direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević rekao je da je obnova zdravstvenih objekata na teritoriji opštine Svilajnac završena i da to nije sve.

Otvoren rekonstruisan Dom zdravlja u Svilajncu 2

– Time ne zaključujemo spisak ulaganja Vlade Republike Srbije koja su do sada realizovana, mi ovde govorimo i o mostovima, školama i mnogo čemu što je bio predmet saradnje Kancelarije za podršku javnim ulaganjima i opštine Svilajnac tokom prethodnih godina. I po puno tačaka naša saradnja je ono čemu se nadamo pri saradnji sa drugim lokalnim samoupravama. Glavno je da novac i volja postoje i da će dinamika implementacije zavisiti od uključenosti lokalne samouprave, a to je jedna stvar sa kojom mi, kada je opština Svilajnac u pitanju, nikad nismo imali problem i nadam se da ćemo nastaviti našu saradnju – naglasio je Blagojević.

Ovaj projekat, kako naglašavaju iz lokalne samouprave, ne bi bio sproveden bez velike podrške Vlade Republike Srbije i dobre saradnje koju ona ima sa lokalnom samoupravom.

– Danas je lepo biti vaš gost i videti ovakav divan objekat u kakvom se mi nalazimo. Ovo je u stvari primer dobre prakse, kako lokalna samouprava treba da radi, kako da vodi grad i primer dobre prakse u saradnji Vlade Srbije i lokalne samouprave. Ovakav objekat kakav vi sad imate nadam se da će svim građanima Svilajnca biti dokaz da ova zemlja, ovo ministarstvo, ova lokalna samouprava misle o vama i i žele vam da doživite duboku starost, a deci da imaju srećnu budućnost – rekao je Meho Mahmutović državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Direktorka Doma zdravlja Svilajnac Vera Branisavljević je ovom prilikom uručila zahvalnice Opštini Svilajnac i Kancelariji za podršku javnim ulaganjima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari