Paori nemaju kome da prodaju pšenicu: Ko je kriv što su skladišta puna, a žito nije prodato dok su cene bile visoke?

Ostavite komentar


  1. @Mile…..kome da prodaju???Država je zabranila izvoz prošle godine,stvorile su se zalihe a domaća potrošnja je opala.Sada i da hoćemo da izvezemo,nemamo kome-tržište je preplavljno jeftinom ukrajinskom pšenicom.

  2. Ova vlast je uvek bila nesposobna za bilo šta.Dok drugi iz ovih prevrtljivih vremena uspevaju da ostvare dobit,mi uvek gubitak.Kad je neko nesposoban,onda je nesposoban.Pokušavaju da se pravdaju na razne načine,ali rezultati pokazuju.Ni jedna priča ih ne može oprati.Priča je priča,a rezultati pokazuje više od reči.Tako će biti dok je ova vlast.Toliko su nas upropastili da sumnjam da ćemo se i posle njih ikad izvući.Nek nam je Bog u pomoći.Kad od ove vlasti nikad ništa neće biti dobro,jedino nam ostaje da se okrenemo Bogu i nadamo se čudu.

  3. Ukrajina, tojest svi oni zapadni latifundisti koji su pokupovali ukrajinske oranice. Pa sad dampuju pšenicu u istočnu Evropu, jer i tu treba pokupovati oranice.

    Isti ti kupuju i kuće po Americi i guraju cene nebu pod oblake, sa ciljem monopolisanja tog tržišta.

    Zar niste dobili memo? Živećemo u gradovima gde će sve što nam treba biti u krugu od pola sata peške, nećemo posedovati ništa, i bićemo srećni. WEF.

  4. Šta se pravimo ludi direktni krivac je slovima Aleksandar Vučić koji je zabranio prodaju,eto koji je on ekspert sve zna a u stvari čovek koji sve zna on ništa nezna.Sada njegovi seizi traže krivca u drugom jer ne smeju da kažu da je on direktan krivac za sve loše što nam se dešava

  5. Pa kriv je taj što je zabranio prošle godine izvoz,dok je cena bila dobra!Ajd on je zabranio izvoz da bi bio veliki i omogućio snabdevanje Albanije,S.Makedonije,C.Gore,BIH…..A SAD ĆUTI!!!Sad je tržišna ekonomija!!!

  6. Licno poznajem vlasnike psenice koji prosle godine nisu prodavali, jer su se nadali jos visoj ceni od tadasnjoj od 30 i kusur dinara. Ko spekulise dobija ili gubi, ali nema kukanja. Sutra je novi dan.

  7. Cena kukuruza je 14 rsd sa pdv. Po hektaru je uloženo oko 200000 rsd , sa punom agrotehnikom i prinosom od 10 tona propast je neminovna jer se gubi 60000 rsd po ha!!!

  8. Krivac je država, a država to sam ja kaže Aca. Znači kriv je neki Aca i teško nama
    ako nam to nije jasno.

  9. Zabranjen je izvoz jer nema pojma sa zivotom a sto je sada dozvoljen uvoz zita iz Ukrajine .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.