Počinju pregovori o slobodnoj trgovini Srbije sa UAE 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar trgovine Tomislav Momirović danas je u Dubaiju potpisan strateški dokument sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE.

„Vlada Srbije je u prethodnim godinama pokazala da je snažno okrenuta podršci privatnom sektoru i privlačenju novih investicija, a sporazum o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima će dodatno podstaći nove investicije iz ove jako bogate države“, rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

On je istakao da ekonomski odnosi Srbije i UAE prate dobre političke odnose, i odvijaju se kroz trgovinsku saradnju, investicione projekte, kao i kroz strateška partnerstva što se najbolje može videti kroz projekat „Beograd na vodi“, investicije kompanija Al Dahra i DP World koja investira u luku Novi Sadm kao i mnoge druge investicije kompanija iz ove zemlje.

Momirović je danas, tokom dvodnevne zvanične posete UAE, u Dubaiju imao bilateralni sastanak sa državnim ministrom za spoljnu trgovinu te zemlje Tanijem bin Ahmed Al Zejudijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari