Ponovo produžen rok za prijavu za subvencije za energetsku efikasnost u opštini Majdanpek 1 Foto: J. B. K.

Zainteresovani građani i stambene zajednice imaju još nedelju dana da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji majdanpečke opštine, budući da je javni poziv za krajnje korisnike produžen do 11. oktobra.

Uslov je da ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Majdanpek.

Za ove namene obezbeđeno je 20 miliona dinara. Lokalna samouprava je iz državne kase na ime subvencija dobila deset miliona dinara i isto toliko para u svom budžetu opredelila za mere energetske sanacije.

Nabavka i ugradnja spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača stanova i porodičnih kuća sufinansiraće se sa 12 miliona dinara, a preostalih osam opredeljenjo je za nabavku i ugradnju materijala za termičku izolaciju krovova stambenih zgrada. 

Interesovanja stambenih zajednica za termičku izolaciju krovova stambenih zgrada bar za sada nema, a za drugu meru – zamenu stolarije stiglo je više od sto prijava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari