Potpisano 45 novih ugovora za razvoj poljoprivrede u borskim selima 1Foto: J. B. K.

U Boru je juče potpisano 45 novih ugovora za razvoj poljoprivrede u borskim selima i to za kupovinu mašina za zaštitu bilja odnosno prskalice, za skidanje useva – kosačice i skupljači sena ali i za kupovinu ograde oko višegodišnjih zasada ili voćnjaka.

Kako ističu iz GU Bor, godinama se iz lokalnog budžeta, izdvajaju značajna finansijska sredstva za kupovinu mašina i opreme.

Za ove podsticajne mere ukupno je utrošeno 4,5 miliona dinara.

Ove godine vlada veliko interesovanje za subvencije, pa će rebalansom biti izdvojeno dodatnih osam miliona dinara, kazao je član Gradskog veća Ljubiša Repeđić.

Prema njegovim rečima, najveće interesovanje bilo je za kupovinu kosačica, mašina za skidanje useva i obradu zemlje.

Zamenik gradonačelnika, Milivoje Janošević, kazao je da grad Bor ulaže veliki napor kako bi se izjednačio život na selu i u gradu.

“Odeljenje za poljoprivredu odlično radi svoj posao. Svi smo zadovoljni odzivom naših sugrađana jer je ovo pokazatelj da smo svi dobro uradili posao, da podjednako mislimo kako na grad tako i na naša sela”, istakao je.

Sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, na teritoriji grada Bora, imaju pravo da se prijave na raspisan konkurs a sve dodatne informacije ili eventualnu pomoć, poljoprivrednici se mogu obratiti Odeljenju za poljoprivredu i društvene delatnosti pri Gradskoj upravi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari