Potvrđeno pisanje „Glasa Zaječara“: Stručnjaci i snimci demantuju zvaničnike 1Foto:Glas Zaječara

Televizija N1 u izveštaju o izgradnji i puštanju u rad gasovoda “Turski tok” osvrnula se i na tvrdnje da radovi na  izgradnji gasovoda u Srbiji nisu okončani.

Portal „Glas Zaječara“ objavio je krajem decembra, ali i početkom januara izveštaje sa terena koji svedoče da radovi nisu privedeni kraju kako tvrdi prvi čovek „Srbijagas“-a Dušan Bajatović.

Radove za koje prvi čovek Srbijagasa tvrdi da su završeni, stručnjaci vide malo drugačije. Kažu da na terenu ima još posla – da cevi nisu postavljene i da su samo u okolini Zaječara 3. januara zabeleženi snimci koji to i potvrđuju. –prenosi televizija N1.

Novinar Glasa Zaječara Miljko Stojanović je izašao na teren i slikao predmetne deonice na lokacijama kod Lenovca i Krivog Vira gde se jasno vidi da radovi nisu ni izbliza gotovi i da će biti potrebno neko vreme za kopnenu deonicu“,rekao je Miloš Zdravković, energetičar u izjavi za N1.

Nakon što smo informaciju o tome podelili i sa direktorom Srbijagasa, Dušan Bajatović je u kratkoj SMS poruci za N1 naveo da radova još ima na blok, mernim i kompresorskim stanicama, i da je sve, kako kaže, urađeno u očekivanim ugovornim uslovima.

Kao inženjeru, meni to zvuči dosta nelogično, a i poslednji izveštaj sa terena pokazuje da to i nije baš istinito. Zašto neko požuruje priču, ja zaista ne znam. Prema ugovoru Bulgartransa i Saudijskog konzorcijuma Arkad koji je dobio posao na tenderu u Bugarskoj da završi posao, ugovor je potpisan na 18 meseci, a radovi su počeli 19. septembra, znači Bugari planiraju da svoju celokupnu deonicu završe 2021. godine“, kazao je Zdravković u izjavi za N1.

Podsećamo, portal „Glas Zaječara“ objavio je 25. decembra da radovi na gasovodu „Turski tok“ nisu završeni. Ekipa informativnog portala „Glas Zaječara“ obišla je i radove na deonici kod Krivog vira 3. januara i tom prilikom utvrđeno je da radovi nisu okončani ni na ovom gradilištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari