Povećanje zarade od 2.000 do 5.000 dinara: Predlog rukovodstva Krušika posle štrajka upozorenja 1Foto: Kolubarske.rs

Rukovodstvo valjevske fabrike „Krušik” predložilo je povećanje zarade zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2.000 do 5.000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj predlog je rezultat jučerašnjeg razgovora predstavnika štrajkačkog odbora fabrike, sindikata, rukovodstva i predsednika Nadzornog odbora „Krušika”, koji je usledio nakon jednočasovnog štrajka upozorenja nezadovoljnih radnika koji je održan u sredu u fabričkom krugu.

„Na osnovu trenutnih mogućnosti i ostvarene realizacije u prvom kvartalu, koja je ispod planirane, rukovodstvo predlaže povećanje zarade zaposlenih za najugroženije, odnosno one koji imaju najniže grupe složenosti, ta isplata bi se realizovale u aprilu, i to: od 8 do 11 grupe isplatiti zaradu uvećanu za 5.000 dinara, od 12 do 13 grupe isplatitit zaradu uvećanu za 2.000 dinara”, piše u zaključku sa sastanka u koji su Kolubarske.rs imale uvid.

Kako je navedeno, štrajkački odbor se obavezuje da razgovara sa zaposlenima i da iznese zvaničan stav zaposlenih u vezi predloga rukovodstva fabrike.

Iz redakcije Kolubarskih podsećaju da su zaposleni u Holding korporaciji „Krušik”, zajedno sa odborima četiri reprezentativna sindikata, organizovali juče jednočasovni štrajk upozorenja, tražeći povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu.

Prema navodima radnika, od 10 do 11 sati, pišu Kolubarske, ogromna većina zaposlenih je prekinula rad i okupila se u krugu fabrike. Njihov protes je usledio nakon, kako se nezvanično saznaje, neuspelih razgovora rukovodstva fabrike i štrajkačkog odbora u utorak.

Predstavnici štrajkačkog odbora i sindikata nakon jučerašnje jednočasovne obustave rada nisu bili raspoloženi da daju zvanične informacije o ovom protestu, kao ni zvanične informacije o jučerašnjem sastanku predsednika Nadzornog odbora, rukovodstva i zaposlenih, koji je usledio nekoliko časova nakon štrajka upozorenja, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari