Pravo na merkantilni kukuruz ostvarilo 52 stočara iz Zrenjanina 1Foto: Stefana Savić

Pravo na bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza iz Republičkih robnih rezervi ostvarila su 52 zrenjaninska poljoprivrednika.

Za tu vrstu pomoći, koju je država namenila stočarima na osnovu javnog poziva, mogla su da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava..

„U saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom razmatramo na koji način i u što kraćem roku da se merkantilni kukuruz dopremi u Zrenjanin i ovde izvrši raspodela. Poljoprivrednici, koji za to imaju tehničkih mogućnosti, mogu kukuruz preuzeti i sami ali generalno to predstavlja problem i zato gledamo da izađemo u suret“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Zrenjaninski stočari koji su dobili pomoć, uzgajaju ukupno 605 krava i dobili su ukupno 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza na ime državne pomoći.

Svakome od njih sleduje 240 kilograma kukuruza po grlu, koji mogu da preuzmu nakon izdavanja odgovarajuće potvrde od strane Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

Republička direkcija za robne rezerve kukuruz namenjen korisnicima sa ovog područja skladišti u rinfuzu u silosima u Pančevu i Ilandži, što uznači da tek ttreba u Zrenjaninu organizovati transport i rapsodelu kukuruza.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari