"Prihvatili smo to da ne bismo pravili veću frku": Porodica Jovanov dobila izvinjenje 1Foto: Screenshot/Nova.rs

Celog dana kuća porodice Jovanov u Bavaništu kod Kovina juče je bila blokirana. Pred vrata jednom od organizatora protesta poljoprivrednika došli su lokalni naprednjaci, među kojima i opštinski funkcioneri i direktor Hitne pomoći.

Oglušili su se o molbe Jovanova da oslobode prolaz bolesnoj deci iz kuće, ni policija im nije mogla ništa, ali onda se dogodio obrt. Ostali poljoprivrednici iz Bavaništa traktorima su blokirali automobile naprednjaka, naterali ih da se povuku, a onda, u toku noći, i da se izvine porodici Jovanov.

U Bavaništi mirno, počišćen je sav nered od noćas, ali prašina se nije slegla.

„Moja majka radi u bolnici u Kovinu, ona je od jutros dobila par poziva da ako se ne oseća dobro, ako je umorna, da ne mora da dolazi na posao“, priča poljoprivrednik Jovan Jovanov.

„Tako je, sad sam uplašen i zbog toga da li će dobiti otkaz, ona je medicinska sestra pred penziju, radi 38 godina“, dodao je Jovanov.

Porodica Jovanov dobila je noćas izvinjenje, među prvima tu tešku stranu reč izrekao je upravo doktor iz hitne pomoći.

„Tvojoj supruzi se izvinjavam ja, duboko se izvinjavam. Tvojoj supruzi se stvarno izvinjavamo, ako smo je doveli u neko stanje stresa, niti smo neki nasilnici niti šta, svi da čujem sve ovde, recite samo izvinite pa da se razilazimo. Evo ja ću da se izvinim isto. Izvinjavamo se i to je to“.

„Izvinjenje nije bilo baš kako smo se dogovorili, ali eto prihvatili smo to da ne bismo pravili veću frku“, rekao je Jovanov.

A za šta su se naprednjaci izvinjavali.

„Ovo je direktno prilaz, stavili su auto da ne mogu direktno da priđem i skroz tamo do traktora poprečenog dotle su automobili“, objašnjava Jovanov.

Automobile ljudi iz SNS-a blokirali su traktori i mehanizacija i tako su poljoprivrednici zadali šah mat naprednjačkim funkcionerima.

„Mi imamo neko novo udruženje mladih momaka koji su tu i koji hoće da to sve bude po zakonu i legalno, izgleda da njima smeta“, kaže Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari