Priznanje Fajnenšal tajmsa Šapcu: Ponovo u top deset destinacija 1Foto: Ubrzani razvoj Šapca/D.Erakoivć

Svetski poznati magazin Fajnenšal tajms ponovo je uvrstio Šabac u deset najboljih destinacija za investicije  u konkurenciji malih gradova iz Irske, Letonije, Slovačke i Češke.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenovič ukazao je na ubrzani razvoj  u proteklih šest godna.

Broj zaposlenih povećan je sa 30.000 na 40100, prosečna zarada porasla je sa 40.000 na 50080 dinara, broj kompanija povećan je od 796 na 1100, a samo u prošloj godini došlo je 80 novih.

Takođe, uvećao se broj preduzetnika za novih hiljadu. Investitori, pre svega, gledaju na uslove poslovanja i okruženje, a Šabac jedini u Srbiji ima funkcionalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, rešeno pitanje odnošenja  komunalnog smeća na sanitarnu deponiju, carinski terminal, trening centar.

Ovde investitori dobijaju i potpuno opremljenu parcelu, sa prikllučcima za struju, vodu, gas kao i na kanalizaciju.

O svemu tome brine Privredni savet gde  se otklanja svaka smetnja na koju ukažu investitori.

Gradonačelnik Zelenović smatra da je ova nagrada, pre svega, nagrada za organizaciju života u gradu.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac –Loznica prolazi kroz najveću industrijsku zonu na Balkanu što će omogućiti znatno atraktivnije uslove za investicije. Grad će se širiti po ekološkim principima, Savapark je nova zelena oaza na 300 hektara, uvodi se potpuno novi koncept gradskog saobraćaja gde će autobusi polaziti na svakih 20 minuta, zgrade se termoizoluju sa znatnim energetskim uštedama i Šabac će biti prvi grad koji uvodi reciklažu gradskog otpada.

Gradska uprava radi po najvišim međunarodnim standardima, vodi se računa o svakom dinaru i građani to mogu da kontrolišu.  Za naredni period, kako je ukazao gradonačelnik, u Šapcu će biti nezaposlen samo onaj koji neće da radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari