Prosečna zarada u Majdanpeku veća od republičkog proseka 1Foto: J. B. K.

I u martu, kao i prethodna dva meseca, zaposleni u majdanpečkoj opštini zarađivali su u proseku više u odnosu na republički prosek.Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna plata u martu u Srbiji 74.664 dinara, dok je u Majdanpeku bila dve hiljade dinara veća.

Zaposleni u majdanpečkoj opštini su u martu u proseku zarađivali 76.780 dinara i ovaj je iznos približan proseku martovskih zarada u Borkom okrugu, koje su prema podacima Republičkog zavoda za statistiku iznosila 76.506 dinara.

Kao i prethodnih meseci najviše se zarađuje u Boru u kome je u martu prosečna plata bila 84.704 dinara, a najmanje u Kladovu gde je prosečna martovska plata iznosila 63.000 dinara.

Negotinci su, kaže statistika, zarađivali malo više od Kladovljana i u ovoj opštini je prosečna plata u martu bila 67.515 dinara.

Inače, u martu je prosečna neto plata po zaposlenom u Srbiji bila 74.664 dinara, a prosečna bruto zarada 103.781 dinar. Republički zavod za statistiku objavio je takođe, da je u poređenju sa istim mesecom prošle godine, iznos prosečne martovska neto plate nominalno je veći za 14,4 posto, a realno za 4,9 procenta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari