Protest privrednika i turističkih radnika ispred Vlade (FOTO) 1Foto: Lj. Bukvić/Danas

Da se u najkraćem roku prekine praksa subvencionisanja stranih investitora novcem građana Srbije, da se taj novac preusmeri u razvoj domaće poljoprivrede i prerade, ali da se smanje nameti na male zarade, deo su zahteva privrednika koji su danas u 12 časova započeli protest pred Vladom Srbije.

Na desetine privrednika i turističkih radnika iz Udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije i Inicijativa TAS okupilo se u Nemanjinoj, koja je do Kneza Miloša zatvorena za saobraćaj. Protest bi trebalo da traje do 15 časova.

Najavljujući protest preduzetnici i privrednici srbije istakli su kao prvi zahtev da se prekine subvencionisanje stranih firmi, smanje poreska opterećenja za male zarade, prekine diskriminacija majki preduzetnica i preispita nekoliko zakona.

Zastupnica Udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ Milena Amon rekla je kako treba smanjiti i namete na malu zaradu, koja je neophodna za troškove prosečne potrošačke korpe.

Drugi zahtev je da se izjednači status majki preduzetnica tokom porodiljskog bolovanja i njihove naknade tokom porodiljskog odsustva sa ostalim porodiljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari