Prva linija metroa: Upao Beograd na vodi, ispao Zemun

Projekat koji se reciklira pred svake izbore, ovaj put povezuje delove grada u kojima skoro niko ne živi

Ostavite komentar


  1. Ja kupio kartu, važi mi pet godima, mislim da neće propasti. No ako nekom pozli u Metrou neka se osveži na fontani.

    1. Gde se kupuju karte za metro? Pitali me bugarski turisti, a nisam znao da im kažem.

  2. Cuveni strucnjak Kantar, veteran sk, jula, ds i ko zna jos koliko partija. Ekspert za propale projekte od konstrukcije broda, preko gradskog prevoza brodovima za vreme Djilasa, strucnjaka za opasni teret, gradski prevoz dosao do nevidljivog metroa. Ahahahaha. Ni vece tabula raze, a ni vise zauzetih fotelja.

  3. Najgusci delovi grada po nekoj logici placaju najvise poreza i imaju najveci problem saobracaja i zagadjenja, pa samim tim bi trebalo da imaju prednost u izgradnji. Tokom exploatacije imaju najveci stepen isplativosti. Ovako neki investitori dobiju dodatnu vrednost za nekretnine koje nisu jos donele nista u vidu poreza. Ako zele metro do neizgradjenih delova grada, nek plate. Zasto bi gradjani to finansirali.
    Klasican primer socijalizacije troskova i privatizacije profita.
    Ovde je na delu fino uredjivanje zivota za odredjeni sloj o trosku svih nasa, dok se za obican narod zakidaju busevi, izmesta zeleznicka stanica, ukida zeleznicka linija izmedju dva najveca grada, itd..

  4. sta wam nije jasno????swi oni imaju po par stanova u bgh2o…misle na swoju buducnost,a tebe narode ..k,j

  5. Metro liniju je tesko okititi pa samim tim i nije moguca njena izgradnja, jer…

  6. Pre izvesnog vremena, bio sam prisutan sledećem događaju: do prodavnice novina u Knez Mihailovoj ulici dolazi čovek, po liku stranac evropskog porekla i na engleskom pita prodavačicu: „Gde je najbliži ulaz u metro?“ Ona mu odgovara „Beograd nema metro“. On stoji oko sekunde, kaže „Hvala“ i odlazi

    1. jedino sto nije smesno je to sto prodavacica iz kioska verovatno ima diplomu fakulteta i zna engleski. dacic, na primer, ne zna.

  7. metro stanica „beograd na vodi“ bice najveci akvarijum u evropi. doduse ne stalno nego povremeno. to ce privuci jos vise bugarskih turista.

    1. Kao,možda,čovek od struke,hidrogeolog,poštovani kolega bi morao znati da nema tog hidrogeološkog,geološko,rudarskog ..problema koji se danas uz pomoć savremenih naučnih kao i onih starih metoda ne može rešiti.Lupetanje i takvo vaše pisanje dovodi u sumnju vaše stručno znanje a svakako ukazuje na političku opredeljenost.Izgleda da ni ime ili nadimak nemate a što se struke tiče pa ni to nije sigurno.

    2. Kao,možda,čovek od struke,poštovani kolega bi morao znati da nema tog hidrogeološkog,geološko,rudarskog ..problema koji se danas uz pomoć savremenih naučnih kao i onih starih metoda ne može rešiti.Lupetanje i takvo vaše pisanje dovodi u sumnju vaše stručno znanje a svakako ukazuje na političku opredeljenost.Izgleda da ni ime ili nadimak nemate a što se struke tiče pa ni to nije sigurno.

    3. Kao,možda,čovek od struke,poštovani kolega bi morao znati da nema tog hidrogeološkog,geološko,rudarskog ..problema koji se danas uz pomoć savremenih naučnih kao i onih starih metoda ne može rešiti.Lupetanje i takvo vaše pisanje dovodi u sumnju vaše stručno znanje,a svakako ukazuje na političku opredeljenost.Izgleda da ni ime ili nadimak nemate a što se struke tiče pa ni to nije sigurno.

  8. Dokle više dreke o tome gde će se ukrštati linije metroa,koliko linija treba da ih bude,kakav će metro biti,ko će da pokrade i koliko para,imate li vi ljudi neka preča posla.Pa nismo mi pravili studije,projekte nisu to radili apotekari ili stolari,radila je pre svih struka.Naravno da će uvek biti drugačijih mišljenja ali zar stvarno mislite da se takvi projekti rade napamet bez konsultacije svih i svakoga.Samostalni,privatni i prepametni arhitekti bi svakako imali pozitivna mišljenja da su i oni po osnovu ugovora bili angažovani, a ovako,ljuti su naravno, em nisu uzeli pare em niko ne sluša njihovo stručno mišljenje.Manite se i vi iz DANAS,zna se kakvi ste i za koga radite,dajte da malo ova zemlje počne disati bez vaših podlih komentara i pisanija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.