fiatfoto Dragan Antonić

Više od stotinu radnika kragujevačkog Fijata, angažovanih na dvogodišnjem radu u pogonima auto alijanse Stelantis u Trnavi u Slovačkoj, nezadovoljni su jer im je menadžment saopštio da će od 1. januara raditi od ponedeljka do četvrtka u smenama po 12 časova, a da petkom pogoni staju.

Kako prenosi N1, radnicima ne odgovara da smene traju 12 sati između ostalo zbog toga što to nije precizirano u ugovoru.

– Čekamo zvaničnu potvrdu toga što su nam supervizori preneli. Ako se dese dvanaestočasovne smene, to će izazvati karambol. Moje kolege su većinski protiv uvođenja promena. Tražimo da se država Srbija uključi u rešavanje ove priče, jer je trećinski vlasnik fabrike automobila u Kragujevcu – istiakao je za N1 radnik Stelantisa, koji je tražio anonimnost.

Na privremenom radu u Slovačkoj su angažovane dve grupe radnika iz Kragujevca. Prva radi u Trnavi na auto trakama dve godine u kontinuitetu, a druga takođe dve godine ukupno, ali rade tri meseca u Slovačkoj, a onda jedan mesec rade u Kragujevcu, pa ponovo u slovačkom gradu Trnava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari