Raspisan javni poziv za samozapošljavanje lica koja teže pronalazte posao u Novom Pazaru 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

U okviru programa “Novi Pazar za inovativna rešenja u zapošljavanju” raspisan je javni poziv za zapošljavanje lica koja teže nalazte posao.

Program podrazumeva zapošljavanje mladih do 30 godina starosti, Rome, povratnike po Sporazumu o readmisji i žene,

Njima će biti dodeljena sredstva, od 360 hiljada dinara, za pokretanje sopstvenog biznisa. Sredstva su namenjena za kupovinu mašina, alata i druge opreme za delatnost kojom nameravaju da se bave.

Nadležna komisija će, u prvom krugu, razmatrati 30 prijava za edukaciju upravljanja sopstvenim poslom i individualnog razvoja biznis planova. U drugom krugu, biće izabrano 10 najboljih učesnika javnog poziva.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/mediji-tri-osobe-upale-u-reku-u-novom-pazaru-za-dve-se-jos-traga/

-Uspešno pohađanje obuke za otpočinjanje posla, uslovljeno je prisustvo na najmanje 80 odsto održanih treninga. Procena biznis planova vršiće se na osnovu utvrđenih kriterijuma koji su objavljeni u javnom pozivu – kaže dr Fevzija Murić, član Gradskog veća Novog Pazara zadužen za socijalnu politiku i zdravstvo.

Murić napominje da dobitnici subvencija moraju da otpočnu svoju delatnost, uz neophodne registracije, do potpisivanja ugovora o dobijanju sredstava.

Program finansiraju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grad Novi Pazar.

Javni poziv je otvoren do 27.januara, a rang lista o dodeljenim sredstvima biće objavljena sredinom fenruara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari