Razvojna agencija: Usluge mentoringa u Srbiji koristilo više od 4.000 malih i srednjih preduzeća 1Foto: Shutterstock/Jacob Lund

Besplatnu uslugu mentoringa, odnosno savetovanja o konkretnim poslovnim problemima i izazovima, planovima i poslovnim ambicijama, koristilo je više od 4.000 malih i srednjih preduzeća, preduzetnika, zadruga i klastera u Srbiji, rekao je danas direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

„Usluga mentoringa se u Srbiji sprovodi se više od 17 godina i rezultat je dugogodišnje saradnje Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) i Razvojne agencije Srbije“, kazao je Gazdić na Mentoring foumu u Beogradu.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović istakla je da je mentoring program odličan primer kako dugoročna istrajnost i saradnja mogu da daju održive rezultate i zahvalila se japanskoj vladi na podršci izgradnje i unapređenja sistema mentoringa u Srbiji.

„Ovaj projekat je za nas izuzetno važan, jer nam omogućava da razvijemo kapacitete ljudi zaposlenih u razvojnim agencijama, koji kao mentori pružaju konkretnu i vrlo usmerenu podršku pre svega mladim firmama da unaprede poslovanje onda kada im je najpotrebnije“, rekla je Obradović Jovanović.

Ona je ocenila da su mentori ono najbolje što razvojne agencije trenutno imaju kada je podrška malim i srednjim preduzećima u pitanju.

Šef kancelarije JICA za Balkan Ueki Masahiro rekao je da je ta agencija za međunarodnu saradnju prepoznala važnost malih i srednjih preduzeća pa će nastaviti da podržava dalji razvoj i širenje mentoringa u Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana u cilju osnaživanja lokalnih ekonomija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari