Regionalna deponija Pirot dobila deo opreme, očekuje se da će probni rad početi marta 2022. 1Pirot Foto: Wikipedia/ MrPanyGoff

Regionalna deponija Pirot dobila je prvi kontigent opreme za liniju za sekundarnu separaciju otpada.

Direktor tog javnog preduzeća Nebojša Ivanov izjavio je agenciji Beta da očekuje da do 20. decembra deponiji bude isporučena kompletna oprema vrednosti 800.000 evra.

„Odmah zatim sledi montaža opeme, a prvih dana naredne godine i probni rad linije, koja bi prema definisanom planu trebala da bude puštena u punom kapacitetu u rad marta 2022. godine“, rekao je Ivanov.

Realizacija projekta izgradnje linije za sekundarnu separaciju otpada počela je 2019. i odvija se planiranom dinamikom.

„Puštanjem u rad linije za sekundarnu separaciju otpada i uvođenjem primarne selekcije, Pirot će imati jedan novi, revolucionarni pristup upravljanja otpadom“, rekao je Ivanov.

Prema njegovim rečima, predračunska vrednost projekta izgradnje linije za sekundarnu seperaciju otpada, hale, platoa, instalacija, hidrantske mreže, protipožarnog sistema i opreme iznosi 265 miliona dinara.

„Objekat i sama linija dobiće upotrebnu dozvolu za rad u martu naredne godine, posle čega sledi početak rada“, rekao je Ivanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari