Selaković: Austrijskim investitorima povoljniji uslovi u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas na sastanku sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem ocenio da su odnosi dve zemlje veoma dobri te da je Srbija spremna da austrijskim investitorima ponudi povoljne uslove poslovanja.

Selaković je istakao da je ekonomska saradnja dve zemlje dobra, ali da postoji prostor za njeno dalje unapre]enje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

„Naš je interes da se bilateralni odnosi sa Austrijom stalno unapređuju, i zato ulažemo veliki napor da Srbija bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner u regionu zapadnog Balkana“, rekao je ministar Selaković.

Zahvalio je Austriji na podršci u evrontegracijama i ocenio da je Srbija zainteresovana za unapredjenje procesa pregovora sa EU, koji se do sada, po njegovoj oceni, nisu odvijali očekivanom brzinom.

Ambasador Luteroti je Selakoviću uručio čestitku koju mu je, povodom stupanja na dužnost šefa srpske diplomatije, uputio ministar inostranih poslova Aleksadner Šalenberg.

Šef srpske diplomatije je i ovom prilikom austrijskom ambasadoru izrazio najdublje žaljenje zbog žrtava nedavnog terorističkog napada u Beču, i poručio da Srbija stoji uz Austriju u ovim teškim momentima, kada se suočavamo sa pretnjom osnovnim vrednostima na kojima počiva savremeni civilizovani svet, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari