Sloga: Dogovor u Lasti, radnici čekaju nov obračun zarada 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Sindikat Sloga saopštio je da su na sastanku radnika Saobraćajnog preduzeća Lasta Barajevo sa generalnim direktorom i predsednikom Nadzornog odbora danas prihvaćeni njihovi zahtevi i da je dogovoreno da do 15. avgusta bude formirana komisija za način obračuna zarada vozača.

Kako je navedeno, svi angažovani radnici u SP Lasta Barajevo zbog nedostatka radne snage – vozači, dispečeri, automehaničari i biletari, biće stimulisani 20 procenata na julsku i avgustovsku zaradu.

Radnici su tražili cenu radnog sata od 450 dinara za vozače, a za otpravnike i majstore na održavanju povećanje od 35 odsto na neto zaradu.

„Dogovoreno je da svaka poslovna organizacija na nivou SP Laste da po jednog svog predstavnika vozača u radnoj grupi“, saopštio je sindikat.

Sindikat je podsetio da je u petak, 29. jula, oko 70 nezadovoljnih radnika SP Lasta u poslovnoj jedinici Barajevo samoorganizovano održalo jednosatni štrajk upozorenja najavivši štrajk glađu zbog propalih pregovora sa poslovodstvom.

Nakon ponude poslovodstva da štrajk odlože i da danas u 14.00 imaju novi sastanak sa rukovodstvom, štrajk je u kasnim popodnevnim satima u petak dogovorom štrajkača zamrznut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari