Sloga: Odakle Dačiću novac za turistički boravak u superluksuznom hotelu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Sindikat Sloga saopštio je danas da je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić za petodnevni boravak porodice u superksuznom hotelu u Dubaiju potrošio najmanje 7.000 evra i upitao doskorašanjeg predsednika parlamenta odakle mu novac za tako nešto.

Sindikat je u saopštenju naveo da je Dačić sa suprugom, ćerkom, sinom i njegovom devojkom boravio u hotelu „Fairmont the palm“, na poluostrvu Palma u Dubaiju, u kojem najjeftinija soba dnevno košta 450 evra, i to u trenutku u kojem više od 800.000 radnika u Srbiji radi za mesečnu platu manju od tog iznosa.

„Dve sobe, plus hrana i minimalni dodatni troškovi koštaju više od 1.000 evra dan. Avio karte za četiri osobe su oko 2.000 evra. To znači da je pet dana boravka porodice predsednika Skupštine Srbije koštalo minimum 7.000 evra. Pitamo, odakle pare?“, naveo je sindikat.

Sloga je dodala da su u Dubai putovala i dvojica telohranitelja, čije su troškove platili svi gradjani Srbije.

„Logično je pitanje – zašto supruga i odrasla deca predsednika Skupštine Srbije uopšte imaju telohranitelje!?“, navodi se.

Sindikat je dodao da je Dačić dužan da odgovorio od kojih para je platio odmor porodici u superluksuznom hotelu i dokle će on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić srpske radnike da ubedjuju kako treba da budu srećni što imaju posao i 30.000 dinara platu, dok oni troše hiljade evra dnevno.

„Radnici Srbije, koji rade po deset sati svaki dan, koji danima rade treću smenu i koje poslodavci uzimaju na lizing pitaju šefa socijalista odakle mu pare i gde mu je obraz pa u ovakvo krizno vreme troši toliki novac za brčkanje članova svoje porodice u Dubaiju“, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari