Siniša Mali o izložbi EКSPO: Finansiraćemo je iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da su organizovanje specijalizovane izložbe „EКSPO 2027“ i izgradnja objekata koji će je pratiti, razvojna šansa Beograda i Srbije koju ne treba propustiti, i procenio da će oko tri miliona ljudi posetiti Srbiju tokom tri meseca izložbe.

On je za TV Prva kazao da su pripremni radovi na lokaciji već u toku i da su već potpisani ugovori za izgradnju neophodne linijske infrastrukture kao što je oko osam kilometara saobraćajnica, a i za izgradnju trafostanica, gasovoda, toplane, kanalizacije, saopštilo je Ministarstvo.

„Već je potpisan i ugovor za pripremne radove za EКSPO i Nacionalni stadion“ na tom mestu, kazao je Mali i dodao da će za sedam do osam meseci početi izgradnja stadiona i ostalih objekata.

Najavio je da će na tom mestu biće izgrađeno i 1.500 stanova koje će koristiti učesnici izložbe, a potom će biti ponuđeni građanima.

Ministar je najavio za 20. oktobar otvaranje beogradske centralne železničke stanice Prokop.

Dodao je da će se raditi na izgradnji nove autobuske stanice u Novom Beogradu koja će adekvatno biti povezana sa železničkom stanicom.

Ministar je negirao kritike da Srbija nema novca za navedene investicije, istakavši da je u svetu finansija normalno da se investicije delom finansiraju iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita.

„Mi ćemo to finansirati delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kredita jer se to tako radi“, rekao je Mali.

Ponovo je podvukao je još jednom da nema mesta zabrinutosti da Srbija neće moći da obezbedi 12 milijardi evra, koliko se procenjuju ulaganja koja je najavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari