Subotički poljoprivrednici zadovoljni nakon sastanka sa gradonačelnikom: Ponuđene olakšice pred jesenju setvu 1Miroslav Matković, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Za proglašenje elementarne nepogode zbog suše, subotički poljoprivrednici moraće da sačekaju da se formira nova Vlada Srbije, ali će onima čiji su usevi pretrpeli najviše štete lokalna samouprava pomoći u vidu olakšica.

To je rezime današnjeg sastanka četvoročlane delegacije subotičkih poljoprivrednika sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, koji je trajao oko dva i po sata, a kako za Danas kaže Miroslav Matković, predstavnik grupe subotičkih poljoprivrednika iz Male Bosne, zadovoljni su postignutim.

“Što se tiče stanja elementarne nepogode zbog suše, objašnjeno nam je da trenutno nismo u mogućnosti dok se ne formira nova Vlada, ali smo počeli da pregovaramo na lokalnom nivou kako bi mogli da se pomognu ugroženi poljoprivrednici koje je zadesila suša. Dobili smo konkretno dve vrste olakšica, a to ćemo na sledećem sastanku, koji će biti od nedelje, početi malo bolje da definišemo, da bi i oni videli kako bi to moglo da se sprovede, a i da mi vidimo ko su najugroženiji”, kaže Matković.

Prema njegovim rečima, olakšice će se odnositi na jesenju setvu koja trenutno najviše zabrinjava poljoprivrednike, a koja samo što nije počela.

“Stalno smo pričali o jesenjoj setvi, da vidimo kako da se zaseje i da ne bude nagodinu, nego već sad, u četvrtom kvartalu da vidimo kako može da se odradi jesenja setva i na koji način bi to moglo da se dopremi do poljoprivrednika i onih koji su najugroženiji”, naglašava Matković.

On je dodao da je, nakon početnih “šumova” u komunikaciji, sada mnogo bolja i saradnja sa gradonačelnikom, te da je pokazao razumevanje za njihove probleme i želju da im pomogne u skladu sa svojim mogućnostima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari