Sutra predstavljanje "Bele knjige" Saveta stranih investitora 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Savet stranih investitora (FIC) u Srbiji predstaviće sutra 21. po redu „Belu knjigu“, publikaciju koja predstavlja poslovnu i investicionu klimu u državi sa preporukama za njeno poboljšanje.

Najavljeno je da će predstavljanju „Bele knjige“ prisustvovati premijerka Ana Brnabić, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, kao i članovi Saveta stranih investitora na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Majkom Mišelom.

Biće održana i panel diskusija na kojoj će učestvovati ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar trgovine Tomislav Momirović i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Članovi FIC-a i državni zvaničnici govoriće o aktuelnim ekonomskim dešavanjima u zemlji i svetu i predstaviti smernice važne za nastavak ekonomskog razvoja zemlje, kao i konkretne predloge za poboljšanje uslova poslovanja i investiranja.

Podseća se da Savet stranih investitora svake godine, počevši od 2003. godine, objavljuje „Belu knjigu“, a reč je o publikaciji koju pišu same članice FIC-a i koja sadrži analize aktuelnih ekonomskih dešavanja u zemlji i svetu, kao i sveobuhvatne preporuke za unapređenje poslovne i investicione klime u Srbiji, važne za nastavak ekonomskog razvoja države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari