Tesla zaustavlja proizvodnju u Nemačkoj i Kini 1Tesla, električni automobili Foto: Pixabay/Capitalstreet_fx06

Proizvodnja u Teslinim fabrikama u Berlinu i Šangaju biće obustavljena a kao razlog navodi se poboljšanje proizvodnih procesa

No, američka kompanije ima raznih drugih problema, a jedan od njih je činjenica da je prodaja u drugom kvartalu ove godine bila razočaravajuća, objavio je regionalpčni poslovni portal SEEbiz.

Navodi da je već bilo otpuštanja radnika u Tesli, a sada će njihova radna snaga u Nemačkoj i Kini morati na prisilni godišnji odmor.

Očekuje se da će fabrike u Berlinu i Šangaju biti zatvorene nekoliko nedelja, a kao razlog navodi se poboljšanje u proizvodnom procesu. Američki proizvođač električnih automobila prvi je zaustavio proizvodne linije modela Y u Šangaju tokom prve dve nedelje juna. Proizvodnja modela 3 u Kini biće zaustavljena 18. jula na razdoblje od 20 dana. Tokom ove pauze očekuje se poboljšanje proizvodnog procesa kako bi više automobila sišlo s fabričkih traka, a normalizacija proizvodnje u Šangaju očekuje se tokom avgusta.

No, rad fabrike u Kini ove godine neće ispuniti očekivanja jer su proizvodne trake bile zaustavljene i proletos kada je u Šangaju uveden policijski sat zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom.

Što se Nemačke tiče, gigatvornica u blizini Berlina prestaje s radom 11. jula na dve nedelje. Nemački mediji javljaju da Tesla od avgusta želi udvostručiti proizvodne kapacitete u ovom pogonu. Prema nekim izveštajima, ovo zatvaranje je planirano pre nekoliko mjeseci. List Bild izvještava da će se fabrički remont usredsrediti na to da karoserije automobila provedu samo 30 sekundi u svakoj proizvodnoj stanici, umesto otprilike tri minuta koliko sada troše u svakoj fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari