U Kladovu na preliminarnoj listi za mere energetske sanacije 37 domaćinstava 1Foto: J. B. K.

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Kladovo u 2022. godini objavila je preliminarnu rang listu krajnjih korisnika. Nakon terenskog obilaska domaćinstava koja su ostvarila pravo na subvencije, biće objavljena konačna lista.

Za subvencije za realizaciju sedam mera energetske sanacije na raspisani javni konkurs stigle su 42 prijave, od čega pet prijava nije zadovoljilo uslove konkursa za dodelu bespovratnih sredstava.

Na preliminarnoj rang listi krajnjih korisnika najviše je onih koji su konkurisali za zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača za porodične kuće i stanove i propisane uslove za ovu meru ispunilo je 29 prijavljenih.

Za preostale mere interesovanje Kladovljana je bilo manje, pa su uslove za subvenciju za postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača za porodične kuće uslove ispunile dve porodične kuće, dok nema nikoga za meru koja se odnosi na postavljanje i nabavku termičke izolacije tavanice i ispod krovnog pokrivača za porodične kuće.

Na preliminarnoj rang listi su sve prijave za nabavku i instalaciju kotlova na biomasu ili zamenu postojećeg grejača prostora efikasnijim za porodične kuće i stanove, a jedna prijava za zamenu ili ugradnja nove cevne mreže, radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove.

Prihvaćene su i po dve prijave zaunabavka i ugradnju toplotnih pump i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće i nabavku i ugradnju solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Domaćinstva koja su ostvarila pravo na subvencije, kažu nadležni za energetsku efikasnost u lokalnoj samoupravi, treba da obiđe komisija radi utvrđivanja stanja objekta, odnosno, da li odgovaraju meri za koju su konkurisali.

Po završetku terenskog rada komisije i isteka roka za prigovor biće objavljena konačna lista, nakon čega će biti potpisani ugovori.

Preliminarna rang lista dostupna na oglasnoj tabli Opštinske uprave i na sajtu opštine Kladovo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari