U nova tri vrtića biće posla za 100 radnika, održan Sajam zapošljavanja u Valjevu 1Foto: leparecvaljeva

 

Na jesenjem sajmu zapošljavanja, koji je organizovala Nacionalna služba zapošljavanja-Filijala Valjevo u saradnji sa Gradom i Reginalnom privrednom komorom, devet poslodavaca je iskazalo potrebu za 250 radnika različitih profila, piše portal Kolubarske.rs.

Posao su ponudili kompanije Hajsens, Krušik, Urban tehniks, Publik, Dunav osiguranje, kao i JKP Vidrak, Predškoslka ustanova Milica Nožica, Akademija Zapadne Srbije i Univerzitet Singidunum. Najtraženija su bila zanimanja iz oblasti mašinstva, elektro struke, administracije.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je sajam pravo mesto i pravi način da se sretnu svi oni koji traže posao i oni kojima su potrebni radnici.

– Ponosan sam na činjenicu da su u Valjevu samo ove godine otvorene tri nove fabrike, uz dosta poslodavaca koji svakoga dana rastu i napreduju, pa samim tim raste i ponuda dobrih poslova. Sve je to zahvaljujući politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, jer je privredna aktivnost pravi pokazatelj stanja u društvu. Želim da na današnjem sajmu otpočne uspešan period u vašem poslovnom i privatnom životu, da nađete posao po svojoj želji i meri. Da naglasim da sam ponosan na činjenicu da su danas sa nama i Predškolska ustanova Milica Nožica, po prvi put na ovakvom sajmu. Izuzetno nam je značajno i bitno da se što više ljudi javi, jer u narednom periodu imamo potrebu za preko 100 radnih mesta u nova tri vrtića, koja će se uskoro otvoriti, kazao je gradonačelnik prenose Kolubarske.

Prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja-Filijala Valjevo trenutno je na evidenciji oko 3.350 nezaposlenih. Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić je podsetio da je krajem 2020. godine na evidenciji NSZ bilo oko 4.600 nezaposlenih, prenose Nezavisne internet novine Kolubarkskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari