U Skupštini Srbije narodni poslanik iz Vladičinog Hana zahteva ulaganje u stočarstvo i otvaranje mlekare 1Nenad Mitrović, Narodni poslanik DS iz Vladičinog Hana. Foto:Lična arhiva

Učestvujući u raspravi o rebalansu budžeta Republike Srbije, Nenad Mitrović narodni poslanik Demokratske stranke (DS) iz Vladičinog Hana, amandmanom je zahtevao da se 61 miliona evra uloži u stočarstvo na jugu Srbije i otvaranje mlekare.

-Podsetio sam ministra poljoprivrede kako je u Vladičinom Hanu bilo pre samo deset godina. Tada smo iz Austrije uvezli 250 steonih junica. O kada je ova vlast počela da upravlja Srbijom izgubili smo i junice i oko 3.000 stanovnika na ovom području.Da se to ne bi desilo ja sam predložio da se sedam milijardi dinara ili 61 miliona evra „skine“ sa pozicije u budžetu gde su ostale subvencije i dodeli Ministarstvu poljoprivrede – objašnjava svoj amandman za portal Danasa Mitrović.

On kaže da bi se na ovaj način moglo kupiti 15.000 krava za poljoprivrednike u svih sedam opština Pčinjskog okruga, čija kupovina bi ukupno koštala 37,5 miliona dinara.

-Krave bi bile podeljene u pet hiljada domaćinstava, što ukupno čini oko 30.000 stanovnika kojima će biti omogućeno da ostvaraju prihod na mesečnom nivou od oko 1.000 evra – precizirao je poslanik DS iz Vladičinog Hana.

On predlaže da se od ostatka novca može sagraditi i jedna mlekara koja bi prerađivala otkupljeno mleko, koje bi mogli da zadovolji potrebe ovdašnjih potrošača, ali i da se izvozi u Bugarsku i Severnu Makedoniju.

Ovaj amandman Nenad Mitrovića, naći će se na glasanju u Skupštini Srbije, ukoliko ga prihvati Vlada Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari