U Zrenjaninu sve spremno za zamenu stolarije i kotlova 1Foto: M. Pudar

Grad Zrenjanin objavio je listu konačnih korisnika za zamenu stolarije i kotlova, koji su ispunili konkursne uslove za energetsku sanaciju objekata, u skladu sa planiranim sredstvima grada i ministarstva, što je definisano pravilnikom i javnim pozivom.

Tako će u prvom krugu subvencionisanja energetskih mera 93 korisnika dobiti pomoć za zamenu, odnosno ugradnju kotlova za grejanje, dok je uslove za zamenu stolarije ispunilo 160 korisnika, od ukupno prijavljenih 186.

Kako je navela konkursna komisija, ukoliko neko odustane od zamene stolarije, preostali kandidati ispod konalne liste dobiće mogućnost da iskoriste ovu meru.

Na ovaj konkurs se prijavilo više od 400 građana, a konkurisalo se za jednu od dve ponuđene energetske mere, zamenu stolarije i ugradnju kotlova za grejanje u objektima koji poseduju sistem centralnog grejanja.

Predviđeno je da građani ostvare podršku grada Zrenjanina maksimalno do 50 odsto vrednosti radova.

Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju za te mere od strane grada Zrenjanina i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 17,4 miliona dinara, od kojih je 10 miliona izdvojio Zrenjanin, dok je 7,4 miliona odvojilo Ministarstvo.

Javni poziv za sufinansiranje zamene stolarije i kotlova za grejanje na porodičnim kućama i stanovima za 2021. godinu grad Zrenjanin raspisao je u avgustu.

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije je, zbog velikog interesovanja građana za učešće u javnom pozivu za sprovođenje mera energetske sanacije u domaćinstvima, produžila rok za podnošenje prijava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari