Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije: Demantujemo ministra da sa svima razgovara 1foto (BETAPHOTO/LJILJANA STUPAR)

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije uputila su, kako kažu, još 13. maja zahtev za sastanak premijeru Milošu Vučeviću i ministru poljoprivrede Aleksandru Martinoviću. Kako tvrde, iako su tražili da se održi u roku od sedam dana, do danas im nije odgovoreno.

Povod za sastanak su dogovoreni uslovi izmena zakona o akcizama i PIO fondu poljoprivrede i druge teme o kojima se razgovaralo u Kisaču i Palati Srbije.

„Što se tiče udruženja koja su bili nosioci protesta u 2023, posebno u novembru, podržavamo svaki napor za realizaciju potpisanog i dogovorenog kao i dalju borbu za poboljšanje stanja u poljoprivredi. Napominjemo da smo takođe uputili zahtev za sastanak sa novim ministrom i da nama nikad nije odgovoreno. Tako da mi možemo da demantujemo ministra da sa svima razgovara“, podvlači Mileta Slankamenac, predstavnik Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije.

Udruženja u okviru ujedinjenih Udruženja su Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja poljoprivednika Banata, Udruženje poljoprivrednika Aradac sa podrškom Novoseljanskih paora, Banatske crnice Nova Crnja i Dolovačkih paora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari