UNICEF otvara mogućnost za radnu praksu za 2000 mladih u 500 kompanija 1foto FoNet/Predsedništvo Srbije

UNICEF je pokrenuo program radnih praksi, kojim će u saradnji sa partnerima, podržati društvenu i ekonomsku inkluziju mladih bez posla, posebno onih iz osetljivih grupa, do 30 godina starosti, koji se ne školuju i ne obučavaju, a stekli su srednji, viši
ili visoki stepen stručne spreme. Pripremu za tržište rada, kroz obuke, treninge i programe, proći će 2000 njih u 500 kompanija do kraja 2022. godine, što će dovesti do povećanja broja zaposlenih, javlja UNICEF.

Danas su zvanično predstavljeni inovativni program „Unapređenje zapošljavanja mladih kroz radne prakse“ i namenski kreirana platforma „Biram uspeh“. Program realizuje UNICEF u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz stručnu podršku agencije za zapošljavanje Gi Group i u partnerstvu sa NAPOR-om.

„Jedan od najvažnijih koraka koji svaka država može da učini jeste da pomogne da mladi ljudi steknu veštine. Srbija to već čini kroz različite programe, a UNICEF će ih podržati i dopuniti programom „Promovisanje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“. Učešćem u njemu 2000 mladih imaće priliku da steknu iskustvo na radnom mestu u jednoj od 500 kompanija i institucija koje su spremne da ulažu u mlade i tako, nadamo se, povećaju šanse za njihovo zapošljavanje u budućnosti“, naglasila je Stanislava Vučković, specijalistkinja za razvoj programa za mlade i adolescente u UNICEF-u u Srbiji.

Od trenutka otvaranja poziva, programu je pristupilo više od 650 mladih, a prijavilo se 40 kompanija i institucija, navodi se u saopštenju.  

Za dodatne informacije o samom projektu, posetite sajt: https://biramuspeh.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari