Uslove za sanaciju kuća u okviru projekta energetske efikasnosto ispunilo 125 građana Prokuplja 1Prokuplje Foto: Wikipedia

U Prokplju je 125 građana ispunilo uslove za sanaciju kuća, na osnovu konkursa za sufinanasiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, rekli su agenciji Beta u gradskoj upravi.

Kako su naveli, na konkurs, u okviru projekta energetske efikasnosti, koji je trajao do 29. jula, javilo se 128 nosilaca domaćinstava i šest stambenih zajednica.

„Na osnovu predate dokumentacije, komisija je sačinila preliminarnu listu, po kojoj od 128 prijavljenih, 125 ispunjava formalne uslove“, kazao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

On je podvukao da je komisija već na terenu, obilazi domaćinstva i vrši potrebne provere.

„Nadam se da će ugovori između građana, Grada Prokuplja i izvođača, biti potpisani do kraja ovog meseca, a da će ugradnja prozora, toplotnih pumpi, izolacija otpočeti od septembra“, rekao je Aranđelović.

On je istakao da bi nakon tih radova, ušteda na računima za struju i grejanje građana mogla da bude vidljiva već ove zime.

Ukupan iznos koji će biti utrošen za ove namene je više od 40 miliona dinara, sa sredstvima građana.

Kako je najavio Aranđelović, krajem ovog meseca trebalo bi da bude raspisan još jedan konkurs o subvencionisanju ugradnje solarnih panela, šta  bi trebalo da bude izdvojeno više od 20 miliona dinara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari