Vesić: Ukidaju se sve restrikcije u vazdušnom saobraćaju sa Kinom 1Foto FoNet Milica Vučković

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da je potpisan memorandum kojim se ukidaju apsolutno sve restrikcije u vezi sa vazdušnim saobraćajem između Srbije i Kine.

Vesić je rekao da potpisani dokument omogućava slobodno obavljanje avio-prevoza između Kine i Srbije, bez restrikcija koje su do sada postojale i za kineske i za srpske avio-prevoznike, objavila je Vlada Srbije.

Ministar je dodao da se sada omogućava i podela kod-šera, kao i da se ukidaju sve restrikcije u broju sletanja i korišćenju aviona drugih avio-prevoznika.

„Suština ovog memoranduma jeste u tome da između Кine i Srbije postoji ‘slobodno nebo’. Verujemo da ćemo u budućnosti i u drugim oblastima, kao što je trgovina, imati takvu vrstu sporazuma, ali i u ovom slučaju, prvo postižemo rezultate u avio-saobraćaju, što je negde i normalno, s obzirom na to da on uvek ide ispred svih“, ukazao je Vesić.

Naveo je da se u budućnosti očekuje više letova prema Kini, a ne samo postojeća dva koja ima kineska avio-kompanija prema Beogradu i jedan nedeljno koji iz Beograda kreće prema Kini.

Takođe, Vesić očekuje i veći broj građana Kine koji će dolaziti u Srbiju i kao turisti i kao poslovni ljudi, kao i veći broj građana Srbije koji će odlaziti u Кinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari