Vlada planira zaduživanje od 165 miliona evra za izgradnju toplovoda

Ostavite komentar


  1. Daklem ovo samo budale mogu da isprojektuju nijedna pametna zemlja sa tako malo energenata kao mi nebi izmislila ovakvu glupost,pa da je i besplatni gejzer tople vode u obrenovcu ovo nema matematiku.Izvor toplote i korisnik treba da su što bliži,a naši šalju toplu vodu 30km,ovo je stvarno ludost a da ne govorim o trošku održavanja tolike infrastrukture.Voleo bi da znam kojim to tehničkim i ekonomskim parametrima je utvrđena isplativost projekta,mora da su stručnjaci sa megatrenda.Živeo sam u Cirihu gradu koji je bogatiji od Beograda bar200000 puta pa nema ni jednu toplanu za daljinsko grejanje već sve individualne kotlarnice za po zgradu ili eventualno dve do tri zgrade ,ali zato par hiljada ljudi ima zaposleno umalim privatnim firmama koje se baveodržavanjem istih i merenjem izduvnih gasaova pre grejne sezone kako bi se na osnovu toga dala saglasnost za rad kotla.Ako nemate bolje rešenje onda barem prekopirajte u celosti nečije,megatrend stručnjaci.

  2. Obrenovačke elektrane grejat če Novi Beograd a mi koji živimo u okolnim naseljima možemo samo da se trujemo od Elektana a grejanje nije nama namenjeno možemo da se dodatno trujemo sa individualnim kotlarnicama i furunama

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.