Vučić (CarGo): Ko stoji iza oduzimanja vozila našem članu, podnećemo krivične prijave 1Aleksandar Vučić Foto: Medija centar

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić upitao danas je ko stoji iza oduzimanja vozila članu tog udruženja u Novom Beogradu i dodao da će povodom toga biti podnete „desetine i desetine“ krivičnih prijava.

Vučić i direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić istakli su da su u sinoćnjem incidentu prilikom oduzimanja vozila učestvovali ljudi u obučeni u crveno, saobraćajna policija a da je došlo i 200 „kornjača“ za razbijanje demonstracija kako bi rasterali okupljene građane koji su pružali podršku Udruženju.

„Radimo u skladu sa zakonom. Plaćamo porez. A ovo je represija“, izjavio je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Vučić je rekao da je policija sinoć izvela „sramnu akciju oduzimanja vozila članu Udruženja CarGo, bez ijednog papira“.

Kako je na konferenciji rečeno, policija je kasnije dostavila dokument kojim se obrazlaže da je vozilo oduzeto zbog ilegalnog pružanja taksi usluga.

„Sinoć je izvršeno brutalno nasilje nad vladavinom prava. Zato smo ispred Delegacije EU, da ukažemo na brutalnu represiju“, istakao je on.

Kako je naveo, tokom sinoćašnje akcije uhapšeno je osam osoba, a medju njima i teško bolesni član Udruženja kome se na teret stavlja da je organizovao okupljanje.

Vučić je demantovao da je uhapšena osoba organizator okupljanja i zatražio da se pusti na slobodu.

„Nismo se uplašili, nastavićemo borbu“, istakli su Vučić i Guberinić.

Guberinić je ocenio da Srbija ima institucije koje treba da se bave problemima sa kojima se suočava to udruženje kako bi mogli nesmetano da se bave svojim poslom.

Udruženje CarGo saopštilo je u ponedeljak uveče da je „više od 100 članova udruženja gradjana CarGo u akciji nenasilnog otpora tokom nelegalnog pokušaja oduzimanja automobila jednog od članova Udruženja, selo je na pod i okružilo vozilo Parking servisa“. Dodali su da se na toj lokaciji nalazilo više od 20 policijskih jedinica koje su blokirale Bulevar Mihajla Pupina, celom dužinom od ulaska u poslovni centar „Ušće“ pa do raskrsnice sa Bulevarom umetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari