Vučić o plati od 1.000 evra: Isprazniće nam se Srbija i zato moramo da izjednačimo primanja 1Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ostaje pri proceni da će prosečna plata u 2025. godini biti 1.000 evra, jer podaci iz decembra pokazuju da je prosečna plata u Srbiji 718 evra.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja nove fabrike Kontinentala u Novom Sadu, rekao da se od jutros razgovara kako da se podigne podršku u insfrastrukturi i subvencijama za centralnu Srbiju.

Moramo dvostruko više da ulažemo nego u deo od Beograda do Novog Sada i Subotice, rekao je Vučić i naveo primer prosečne plate na Vračaru od 1.350 evra, dok je u Vranju 550.

Isprazniće nam se Srbija i zato moramo da izjednačimo, dodao je on i naveo da je Srbija radila sve „školski“ da bi podigla BDP, plate, a nije ugrozila javni dug.

Ostaje da penzije povećavamo ubrzano, da prate plate, rekao je Vučić koji najavljuje da će se sastati sa predstavnicima američkih kompanija i da očekuje rast investicija iz SAD.

Vučić je rekao da bi bila ogromna stvar i šansa za Srbiju ako bi Kontinental u Nišu otvorio razvojno-istraživački centar, jer zna da onda sledi fabrika.

Uskoro sa Evropljanima potpisujemo ugovor za prugu, kada završimo auto-put ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Albaniju, to će biti fantastična stvar, kao i interkonketor. To je važno za Niš da raste, napreduje, ali i Leskovac, Vranje, Pirot. Pirot je dobar, ali mora još bolje, ocenio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari