Aktuelni predsednik opštine šesti na odborničkoj listi naprednjaka u Sevojnu 1Foto: SNS

Koalicija „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“, koju čine SNS, SPS i PUPS, predala je sinoć listu za lokalne izbore u Sevojnu, na kojoj je aktuelni predsednik te opštine i naprednjak Ivan Marić na šestom mestu.

Listu je podržalo, kako kažu u odboru SNS, više od 500 građana Sevojna.

Sevojničani će 3.aprila, na trećim redovnim lokalnim izborima od 2014. godine, kada je formirana jedina užička gradska opština, birati 19 odbornika.

Prva na listi je Mirjana Đurić (SNS), diplomirana ekonomistkinja u užičkom JKP Niskogradnja, koja je bila odbornica u prethodnom sazivu skupštine. Njena pozicija na listi ukazuje na to da bi mogla da bude kandidatkinja naprednjaka za predsednicu opštine.

Aktuelni predsednik opštine šesti na odborničkoj listi naprednjaka u Sevojnu 2
Mirjana Đurić/Foto: SNS

Njen stranački kolega i dosadašnji predsednik te gradske opštine i Ivan Marić je na šestom mestu, što je moguća poruka naprednjaka o tome da on ne bi mogao da računa na novi predsednički mandat.

Međutim, Ivan Marić za Danas kaže da to što je na šestoj pozicji ne znači da neće biti kandidat za predsednika opštine.

„Neće se isticati neko ime sa liste kao kandidat za predsednika gradske opštine, a broj šest je bio moj srećan broj i na fakultetu“, kazao je za Danas Marić.

On podseća na to da je izborima 2018. godine nosilac liste bio ujedno i kandidat za predsednika gradske otštine, ali da to ovog pute nije tako.

„Dogovor je bio da pri vrhu liste bude više žena i devojaka, a ja se nadam da ću biti kandidat za predsednika gradske opštine Sevojno, kao što to mogu da budu i ostali na listi“, kazao je za Danas Marić.

Aktuelni predsednik opštine šesti na odborničkoj listi naprednjaka u Sevojnu 3
Ivan Marić/Foto: SNS

Prethodni predsednik sevojničke skupštine Nikola Gogić (SPS) je na sedmom mestu.

„Namera nam je da u Sevojnu, uz podršku Vlade i Grada, završimo sve počete projekte i realizujemo neke nove“, reka je Mirjana Đurić, nakon predaje liste.

Ona je dodala da su među tim projektima „rekonstrukcija čelilog cevovoda, dobijanje dozvole za sportsku dvoranu koja je izgrađena, a u skladu sa  „potrebama građana, proširiće se kapaciteti dečjeg vrtića“.

„Sigurna sam u to da ćemo u, skladu sa nazivom naše liste, ostvariti sve zacrtane ciljeve“, rekla je Đurić.

Gradonačelnica Užica i i poverenica SNS u gradu dr Jelena Raković Radivojević je istakla da su na listi „zaposleni u zdravstvu, prosveti, poljoprivrednici i mladi preduzetnici.“

Obećala je da će SNS voditi „fer i korektnu izbornu kampanju, tokom koje će njeni odbornički kandidati razgovarati sa građanima o tome šta nedostaje Sevojnu, kako bi svi građani Sevojna živeli što bolje“.

Inače, prethodne četiri godine na vlasti u Sevojnu je bila ista koalicija, koja je na prethodnim izborima osvojila više od 62 odsto glasova.

Stranačka pripadnost kandidata

Na listi od 19 imena, SNS (među kojima su tri predstavnika grupe građana Pozitivno Užce), ima 15, SPS tri i PUPS jednog kandidata za odbornike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari