Aleksandar Arsenijević (Srpski opstanak) povukao kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice 1foto Aleksandar Roknić Danas

Aleksandar Arsenijević, predsednik Građanske inicijative „Srpski opstanak“, povukao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, potvrdio je sam Arsenijević za naš list.

Arsenijević kaže da je time ispunio svoje obećanje i pokazao doslednost „za razliku od drugih političkih opcija“, kao i zrelost nezavisnost u donošenju odluka „za razliku od pojedinih opozicionih aktera u Mitrovici i šire“.

On je pri podnošenju kandidature rekao da je ona „privremena mera“ te da je moguće da je u zakonskom roku povuče ako ne dođe do početka razgovora oko formiranja Zajednice srpskih opština i ako se Srbi ne vrate u institucije koje bojkotuju i iz kojih su izašli,

– Ustanovili smo da ne postoji mogućnsot realnih održanja izbora i zato poručujemo da će naša odluka dodatno uticati na odluku o ponavljanju izbornog procesa za neka stabilnija vremena, smatra Arsenijević.

Dodaje da je danas istekao rok za povratak u institucije, osim za pravosuđe, što, dodaje, znači da će od ponedeljka nemoguć biti masovni povratak Srba u institucije, već će biti raspisani konkursi za zapošljavanje.

– Iskoristili smo zakonski rok za povlačenje kandidature. Niti je CIK i Vlada u Prištini dali jasne smernice kako će se održati izbori, ali po našim statitstikama s obzirom da su škole u kojima su se održavali izbori pod jurisdikcijom Srbije, glasanje će se održati u većinski albanskim delovima Mitrovice Bošnjačkoj mahali i Suvom dolu. Nemoguće je da naši građani idu kroz špalir policije na glasanje, navodi Arsenijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari