Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević i Ljubomir Radović na 26. protestu "Užice protiv nasilja" 1Foto: N. Kovačević

Na 26. protestu “Užice protiv nasilja“ govoriće narodni poslanici Srđan Milivojević (DS), Aleksandar Jovanović Ćuta (Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije) i Ljubomir Radović predstavnik Lokalnog fronta/Zeleno-levi front Valjevo.

Protest će biti održan u četvrtak, 2. novembra od 19 časova ispred užičke skupštine.

“Svedočimo kraju krajnje korumpiranog i izopačenog režima, koji je izbrisao i sam pojam normalnosti. U svom besomučnom otimanju zatrovali su nam i zemlju i vodu i vazduh, posekli šume, privatizovali planine i javna dobra, stvorili kastinsko društvo u centru Evrope, uništili institucije, poništili vladavinu zakona, mladim ljudima kao uzore nude kriminalce i tako stvaraju atmosferu haosa u kome je nasilje eksplodiralo i prelilo se u škole, na ulice i u svakodnevnu komunikaciju”, navode iz Organizacionog odbora protesta “Užice protiv nasilja”.

Oni dodaju da “to nije normalan život”.

“Povratak normalnosti za koji se zalažemo znači demokratsko i slobodno društvo u kome funkcionišu intitucije i u kom su u centru pažnje životno važne teme poput unapređenja obrazovanja, zdravstva, bolji životni standard, veće plate i penzije, dostojanstven život svih naših građana u miru i sigurnosti”, kažu i pozivaju građane da se aktivno uključe u izborni proces.

“Pozivamo građane da na izbore izađu u što većem broju i da se prijave za kontrolore, jer su pred nama možda i najvažniji izbori u istoriji Srbije”, poručili su organizatori protesta “Užice protiv nasilja”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari