Aleksandar Radovanović (PSG): Vučić odmore prikazuje kao službena putovanja 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Izjava Aleksandra Vučića je pre svega licemerna, jer on svake godine ide na odmor i lako se mogu pronaći fotografije sa njegovih letovanja.

To kaže za Danas Aleksandar Radovanović, član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana, povodom čestih izjava srpskog predsednika Aleksandra Vučića kako ne ide na odmor.

Naš sagovornik ističe: „To što on svoje odmore predstavlja kao službena putovanja je samo jedan od slojeva propagande, koja je poznata i već viđena kod drugih autokrata“.

– Čuven je slučaj kada je pre nekoliko godina išao na trku Formule jedan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a o tome obavestio javnost tek kad su se pojavile fotografije u inostranim medijima. S druge strane, zabrinjavajuće je da ta propaganda očigledno utiče na njegovo shvatanje realnosti što ova izjava jasno pokazuje, navodi Radovanović.

On napominje da „dok u najnaprednijim državama sveta ljudi imaju sve duže odmore, a sve kraće radno vreme, jer se pokazalo da su tako produktivniji, Vučić rad vidi samo kao višesatno stajanje na traci i ponavljanje iste radnje, pa što više sati rada, to više proizvoda“.

– Radnička prava u Srbiji su već sada na jako niskom nivou, a ugovori o privremenim i povremenim poslovima način na koji poslodavci zaista ostavljaju radnike i bez odmora i bez drugih povlastica koje bi morali da ostvaruju.
Takav način poslovanja i uveden je Zakonom o radu koji je donela vlada u kojoj je Vučić bio premijer, i iz toga možemo da vidimo kako ovakav pogled na svet utiče na život svih nas, zaključuje Aleksandar Radovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari