Aleksandar Šapić uoči konstitutivne sednice Skupštine Beograda: Lista "Mi - glas iz naroda Aleksandar Jerković" ima desetak dana za dogovor 1Foto: Print screen Studio B

Odlučili smo se da bez obzira što imamo legalnu većinu podignemo moralnu lestivicu legitimiteta, iako ništa tajno nećemo raditi, rekao je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić uoči današnje konstitutivne sednica Skupštine Grada Beograda.

Kako je objasnio, posle izbora Branimir Nestorović lider “Mi – glas iz naroda “ im je dao etiketu da nešto muljaju, ali da će listi „Mi glas iz naroda – Aleksandar Jerković“ dati mogućnost u narednih desetak dana za dogovor.

– Oni koji nas optužuju za potencijalni nemoral, nikada ne bi ni postojali da nije bilo političkog nemorala ili morala. Novi DSS je 2004. dobio premijera upravo jer su ih oni koji su drvlje i kamnje bacali na njih podržali. Takođe im 2007. nije bilo mrsko da sa strankom koju su skinuli s vlasti 2007.  naprave vlast i dobiju premijera. Oni nama morališu šta je moralno ili nije – rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, odlučeno je da ukoliko za desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava izborne liste „Mi – glas iz naroda Aleksandar Jerković“ idemo na nove izbore.

– Baš zbog toga što mislimo da je Beogradu potrebna i legitimna i legalna vlast koja će da podrži sve izazove pred Srbijom i nastaviti da radi sve što je rađeno u Beogradu i usšedimo tri meseca beograđanima, jer  Beograd već pet meseci  vodi Privremeni organ – naveo je Šapić.

Prema njegovim rečima, najverovatnije ćemo se za dva ili tri meseca naći u sličnoj ili istoj situaciji.

– Tu odgovornost će tada podneti oni koji ne shvataju sada važnost ovog trenutka. I u sledećoj kampanji će glavno pitanje biti kojem jatu ćete se privoleti – kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, nama treba srpska vlast, a ne neka jugoslovenska koja će nas vratiti 30 ili 40 godina unazad.

– Neophodno je da imamo zajednički, sprski stav u ovom turbulentnom vremenu – istakao je Šapić.

On je naveo da su se odbirnici SNS evidentirali i stvorili uslove za održavanje sednice.

Danas u 10 sati zakazana je konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda na kojoj bi trebalo da budu potvrđeni mandati odbornika. Na dnevnom redu je i izbor predsednika Skupštine, njegovog zamenika i sekretara parlamenta, ali nije poznato da li će do toga i doći.

Opozicija je najavila da neće dozvoliti konstituisanje gradskog parlamenta.

Posle izbora 17. decembra nijedna lista nema većinu od 56 odbornika, ali je predsednik Srbije Aleksanmdar Vučić juče rekao da koalicija SNS i SPS ima legalnu ali ne i poptpuno legitimnu većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari