"Očigledno je da imamo posla sa čovekom koji se predozirao vlašću": Sagovornici Danasa o pristajanju predsednika da ga pregleda neuropsihijatar 1Aleksandar Vučić/Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na poziv Marinike Tepić, koja već nedelju dana štrajkuje glađu u zgradi RIK zbog izborne krađe, da Aleksandra Vučića pregledaju neuropsihijatri, dok nju pregledaju lekari zbog narušenog zdravlja usled čina na koji se odlučila – predsednik Srbije je odgovorio potvrdno.

Rekao je da nema ništa protiv da ga pregledaju neuropsihijatri, navodeći da „psihijatrijski slučaj bije opoziciju 2:1“ na izborima.

On je to rekao demantujući navode opozicije da je pokrao tek održane izbore u Srbiji.

Biljana Stojković, kopredsednica stranke Zajedno, kaže za Danas cinizam, a posebno ovaj primitivni i neduhoviti koji primenjuje Aleksandar Vučić, jeste odbrambeni mehanizam čoveka koji je u nevolji, strahu, strepnji i pokušava da pobegne od problema.

"Očigledno je da imamo posla sa čovekom koji se predozirao vlašću": Sagovornici Danasa o pristajanju predsednika da ga pregleda neuropsihijatar 2
foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

– Javnost zatrpava besmislicama kako bi izbegao glavnu temu – kako je i koliko pokrao izbore. Celo njegovo obraćanje na konferenciji za novinare, tj. navala besmislica o napretku i povećavanju plata, imalo je za cilj pokušaj skretanja teme, po milioniti put u poslednjih nekoliko godina. Ne smemo da skrenemo fokus sa krađe izbora, ma šta on govorio na svojim konferencijama. Mene, konačno, ni ne zanima da li on jeste ili nije psihijatrijski bolesnik. Važno mi je da znamo da on jeste lopov, manipulator i najveće zlo u novijoj srpskoj istoriji. Samo to nam mora biti fokus – zaključuje sagovornica Danasa.

Prema rečima Miloša Pavlovića iz Narodnog pokreta Srbije, predsednik Srbije za vreme svog mandata u potpunosti je izvrgao ruglu instituciju predsednika Republike Srbije i time osramotio sve njene građane.

"Očigledno je da imamo posla sa čovekom koji se predozirao vlašću": Sagovornici Danasa o pristajanju predsednika da ga pregleda neuropsihijatar 3
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

– To da li bije opoziciju, ili ne, videli smo na izborima 17. decembra kada je brutalno pokrao izbore i još se time hvali. Ne sećam se predsednika neke države koji se hvalio krađom na izborima – smatra sagovornik Danasa.

Vučić se predozirao vlašću

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke napominje da je strašna stvar kada čovek koji nije u stanju sobom da vlada želi da vlada državom i građanima, a još je strašnije što takav čovek želi neograničenu i ni sa čime kontrolisanu vlast.

– Očigledno je da imamo posla sa čovekom koji se predozirao vlašću i sad podsvest govori iz njega tražeći pomoć. Još je užasnije što iz nekih skrivenih fioka njegove podsvesti iskaču fantazmi o nekom bijenju i urnisanju opozicije. Mislim da lekovi ovde ne pomažu, možda da proba sa injekcijama. Mada kad zakaže farmaceutska industrija onda jedino pomaže tekstilna sa košuljom čiji se rukavi vezuju na leđima. Sad čekam da se pojavi neki napredni psihijatar sa kupljenom diplomom u rangu onih poligrafista koji su utvrdili da niko od osumnjičenih nema veze sa ubistvom Olivera Ivanovića i da ga proglase psihofizički sposobnim da nastavi započeto – kaže Milivojević za Danas.

"Očigledno je da imamo posla sa čovekom koji se predozirao vlašću": Sagovornici Danasa o pristajanju predsednika da ga pregleda neuropsihijatar 4
foto FoNet Milica Vučković

Poslednji je trenutak za buđenje ovog naroda i zbrinjavanje pomahnitalog vođe, dodaje, ili će jedini lekar za koga će ovde imati posla biti patolog koji će moći samo da konstatuje smrt jednog naroda.

Vladimir Pajić iz Pokreta slobodnih građana napominje za Danas da Vučiću neće pomoći uporno ponavljanje da je na ovim izborima pobedio jer je sasvim jasno da bez organizovanog premeštanja građana nema podršku.

Vladimir Pajić
foto FoNet Milica Vučković

– On tretira svoje državljane kao robu u supermarketu, a svoj “srpski svet” kao tržište glasača. To je nečuveno i sramotno. Spuštati narod na taj nivo je novi vid besčašća koje je uveo u političko polje – kaže naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari