Aleksandar Vučić: Situacija je i stabilna i bezbedna, ali je komplikovana i kompleksna 1Foto: printscreen Pink

Situacija je i stabilna i bezbedna. A da li je teška jeste, ali o tome neću da govorim danas. Da izgovorim jednu rečenicu o tome, to bi bio glavni naslov. Situacija je toliko komplikovana i kompleksan da o tome moram temeljno da govorim a ne ofrlje i u jednoj rečenici, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju novinarima tokom obilaska radova na pruzi Niš-Dimitrovgrad.

Upitan razumeju li Evropljani kada kaže da su pred nama teški dani, kaže da sa njima ima drugačita viđenje nekih stvari, ali da ne može da govori o tome u ovom momentu.

Na pitanje o prijemu Kosova u Savet Evrope najavio je da će se o tome oglasiti sutra.

– U našoj zemlji je uvek ponestajalo para, ali neozbiljnih ljudi imamo na pretek. Da izvozimo – rekao je on na konstataciju novinara da se opozicija već oglasila.

Prema njegovim rečima, video je svaku izjavu i svakog.

– Sve što je potrebno da se vidi, naročito u regionu, sam video – rekao je on upitan o razgovorima sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i reakcijama.

Upitan ostaje li Srbija na strateškom put ka EU s obzirom na to da ima priča da se od njega odustaje, odgovara da je govorio o teškim vremenima koji su pred Srbijom i dodao da bi voleo i da bi sve na svetu dao da može tim pričama da skrene pažnju sa svega što se dešava, osvrćući se na komentare da on tim pričama skreće pažnju sa važnih tema.

Pre dolaska na teren s radovima Vučić je na svom Instagramu objavio fotografiju iz helikoptera.

On je napisao:“Na putu za Pirot. Danas je dobar dan za Srbiju. Obilazimo radove na pruzi Niš – Dimitrovgrad, završavamo pregovore o finansiranju železničke obilaznice oko Niša. Interesantno, od 1976. do 2012. nismo izgradili ni metar nove železnice, a rekonstruisali ukupno 31 km. Od 2012. izgrađeno je 109 km nove pruge i rekonstruisano 840 km železnice. Pametnom dosta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari